Хасково

42 фирми в региона заявиха 240 места за младежи

Илюстрация42 фирми от Хасковска област вече са подали заявки за участие в стартиралата схема „Младежка заетост“, съобщи началникът на отдел „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта-Хасково Коста Костов.

Обявените места са 240. Предвижда се стажуване на лица със средно или висше образование до 6 месеца и обучението им от работодателя. Заплатата ще е 90% от минималната, а на наставника им ще е 1/2 от минималната заплата. На младежите се поемат и разходите за транспорт през първия месец.

Ако работодателят наеме на безсрочен трудов договор някой от младежите, държавата ще му поеме осигуровките за него за срок от 6 м.

Безработицата през януари в Хасковска област е 12.3%, което е с 0.5% повече от декември. За сравнение с януари 2014-а обаче безработицата е с 1.8% по-ниска.

Най-ниска е безработицата в община Хасково – 9%, а най-висока е тя в Ивайловград – 27.3%.

През януари на работа са постъпили 640 безработни, а чрез посредничеството на бюрата по труда на работа са устроени 536 лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button