Хасково

Общинският бюджет скара предизборно съветници и кмет в Хасково

СесияНад половин час спорове белязаха гласуването на бюджета на Община Хасково на сесията на местния парламент. Всичко започна с изказване на съветника от БСП Божидар Драганов, който обяви, че групата им е доволна от увеличаването на приходите и на европейските средства, но след това заяви, че доста неща във финансовата рамка не били наред.

Драганов настоя за намаляване на такса смет, тъй като от нея оставали доста пари като преходен остатък. От 3 промила за граждани ставката да стане 2,7 промила, предложи Драганов. Оказа се обаче, че това предложение не е законосъобразно, защото местните данъци и такси се определят в края на годината, а не при приемането на бюджета.

СесияОсвен това съветници от групата „Коалиция за Хасково“ обясниха, че точно с тези пари се разплащат разходите в началото на годината, преди да са постъпили приходите от местни данъци и такси.

Не беше гласувано и друго предложение на БСП – да се заложат пари за изготвяне на план за воден цикъл на Хасково. Причината е, че по закон промени в бюджета се правят преди общественото му обсъждане, което мина отдавна. Освен това такъв проект вече е изготвен и той е на стойност 78 милиона лева. Това обясни кметът Георги Иванов. Той обаче може да се реализира едва след 2 години.

СесияИванов определи цялото изказване на Божидар Драганов като популистко и част от започналата вече предизборна кампания на БСП.

По повод обвинения от червените, че общината се държи като майка с някои и като мащеха с други неправителствени организации и читалища, кметът заяви, че става въпрос за случая с читалище „Климент Охридски“, където председателят си давал заплата от 800 лева от общинската субсидия. Докато той не върне част от тези пари, ние няма да помагаме, заяви Иванов.

В крайна сметка бюджетът на община Хасково, който тази година е в размер на 53 милиона лева, беше гласуван от всички групи, с изключение на БСП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
??????????????????????
??????????????????????
27.02.2015 22:52 22:52

Какъв общински бюджет се гласува сега, когато приходите и разходите му се определят през Декември?????????????????? И всяка промяна сега е противозаконно ????????????????
Що за чудо ???????????

Back to top button