Регион

Стефан Марашев поема временно митница „Свиленград“

Началник

Стефан Марашев

Стефан Марашев е определен за съвместяващ длъжността началник на Митница „Свиленград“, съобщават от Агенция „Митници“.

Той е определен за с. д. началник за периода от 27 февруари до 28 май 2015 г. Марашев е и митнически инспектор там.

Със заповед на директора на Агенция „Митници“ от 27 февруари за замначалник на Митница „Свиленград“ е назначен след проведен конкурентен подбор Георги Костадинов.

Haskovo.info припомня, че след ареста по обвинения за подкуп на Тодор Караиванов митницата ръководи Юлия Чолакова, която сега остава заместник.

Името на Марашев бе замесено в скандала с незаконното строителство в Ставри Димитрово. Неговата къща впоследствие се оказа законна, но тогава той подаде оставка като началник на митницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
basi
basi
27.02.2015 13:16 13:16

Ваньо Танов връща стари кадри в Митница Свиленград. Това са Стефан Марашев и Георги Костадинов – първият уволнен, после върнат, вторият арестуван при спецакция заради наркотици. Днес от митниците съобщиха, че със заповед на директора на Агенция „Митници“, за периода от 27 февруари до 28 май 2015 г., за съвместяващ длъжността (с.д.) началник на Митница Свиленград е определен Стефан Марашев. Със заповед на директора на Агенция „Митници“ от 27 февруари 2015 г. за заместник-началник на Митница Свиленград е назначен след проведен конк*рентен подбор Георги Костадинов, съобщава Агенция БГНЕС.

aaaa
aaaa
27.02.2015 13:16 13:16

Стефан Марашев през 2008 година бе дисциплинарно уволнен с мотив, че е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание. През 2010 година Върховният административен съд излезе с решение бившият шеф на митница Свиленград да бъде възстановен на поста началник. Дни след това решение, Ваньо Танов, който и по онова време ръководеше Агенция „Митници“ издаде заповед за връщането на Марашев. Само месеци по-късно Бойко Борисов поиска Танов да освободи от длъжност Марашев заради неупражняване на необходимия контрол в рамките на правомощията му и злоупотре*а с обществено доверие. Основата причина обаче бе къщата на Марашев в скандалното селище край язовир Ивайловград – т.нар. „митничарско село“.

уууууууууу
уууууууууу
27.02.2015 13:17 13:17

На заместник-началника на Митница Свиленград през 2014 година Георги Костадинов Георгиев бе повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група – престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК. Георгиев бе арестуван на 21 май след специализирана акция по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества. В служебен „Форд Фокус“ на митницата, управляван и ползван от заместник-началника Георги Георгиев, бяха открити и иззети около 1.5 килограма вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Извършено бе претърсване и в дома на Георги Георгиев, където бяха намерени 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма.

Afera.bg

знаещ
знаещ
27.02.2015 21:25 21:25

Това показва очевадната кадрова немощ на Ваньо Танов. За толкова години не можа да създаде кадри – нови, неопетнени, аргументирани, знаещи…Ясно е, че не може да реформира сектора, щом се връща към хора, които знаем как са работили през годините. Лош кадровик и лош управленец.

Back to top button