Хасково

Кметът иска самостоятелна ВиК асоциация за Хасково и вода от „Тракиец“

Язовир Тракиец„Защо Хасково да не може да има самостоятелна ВиК асоциация, която да е само за общината, както това се случва в Димитровград? По този начин ще може да се намали цената на водата„. Това заяви кметът Георги Иванов в залата на общинския съвет днес, докато вървеше обсъждането на предстоящото общо събрание на ВиК асоциацията.

Според Георги Иванов жителите на община Хасково на практика издържат ВиК – Хасково, тъй като по негови сметки приходите от тях са около 6-7 милиона лева годишно. В същото време нищо не се правело по подмяна на водопроводи например.

Кметът настоява да се изгради пречиствателна станция на язовир „Тракиец“ и да се реконструира водопроводът от там, за да падне цената на водата. По сметки на градоначалника това би осигурило намаление поне с 35%, а изграждането на станция можело да стане в рамките на 2 месеца.

ВиК асоциацията сега била мъртвородена и общината нямало да подкрепи съществуването й. Затова Георги Иванов предложи по всички точки на общото събрание да се гласува против. Антон Иванов от ГЕРБ обясни, че всъщност асоциацията досега не е имала дейност и приемането на отчет, което ще бъде основната задача на събранието, на практика няма нужда да бъде оспорвано.

Георги Иванов обаче беше категоричен, че трябва да има самостоятелна ВиК асоциация за територията на Община Хасково и че няма да подкрепи „ВиК – Хасково“ ЕООД да бъде оператор, докато не стане ясно финансовото му състояние. Като аргумент Иванов посочи още, че общината има инструменти, с които да събира просрочените задължения за вода, като например откаже административно обслужване на длъжниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
27.02.2015 14:07 14:07

А защо не направите втора асоциация и гражданите да избират на коя да са клиенти? Сигурно не можете, все нещо ще ви поречи? Много ви влече да сте монополисти в нещо и да сте на власт в същото време. Че и да отказвате административно обслужване заради сметка за вода. Дайте пример за нещо такова в Европа. Сигурно нощем сънувате диктатура :)

nana
nana
28.02.2015 6:44 6:44

като имаме избор за тока да не би да е по ефтин.Не те интересува г-н кмете за другите общини които ги издържа ВиК Хасково.Защо да те интересува те не гласуват за теб те са забравени от бог сега ги оставете и без вода.Ами да те не са цигани та да мислите за тях.Всички здравамислещи хора знаем какво правиш ти е сега протегни ръка и на ВиК Хасково толкова години не се ли ояде не помислили че е време да си ходиш.

Back to top button