Хасково

Закопчаха двама за домови кражби

Полиция, архив30-годишен хасковлия е задържан за домова кражба, съобщават от полицията.

Познатият на органите на реда през месец декември е проникнал в къща на улица „Доброволец“ в областния град, след като изкъртил дограма на прозорец. От необитаемата повече от 2 месеца къща откраднал фритюрник, микровълнова печка, грил, телевизор, компютърна конфигурация и 10 килима. След подадения сигнал хасковлията е установен и задържан.

43-годишен жител на димитровградското село Горски извор е задържан за взломна кражба, станала на 8 февруари. Тогава мъжът взломил входната врата на частен дом в селото и проникнал в него. От дома на своя съселянин откраднал медни проводници и разклонители, с обща дължина около 150 метра, радиокасетофон, вентилаторна печка и други вещи, открити по-късно в жилището му. Мъжът е направил пълни самопризнания за извършеното от него деяние.

За кражба на 380 метра рибарска мрежа съобщават от димитровградското управление. Кражбата е от лодка в язовир в землището на село Горски извор.

Също за кражба в хасковското управление е образувано дознание. Чрез отключване е проникнато в трафопост на улица „Дунав“, откъдето са задигнати 5 захранващи кабела.

Последната регистрирана кражба за денонощието е в свиленградското село Мустрак. След разбиване на катинар е проникнато в гараж и са откраднати 250 метра меден проводник и 2 медни кабела на електрожен.

20 000 къса цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи в Любимец. Те са проверили частен дом на улица „Шар планина“, обитаван от 48-годишен мъж, където са намерили цигарите от различни марки без бандерол.

39-хасковлия е задържан за съхранение на тютюн. Вчера автопатрул на хасковското управление е спрял преди село Клокотница лек автомобил Опел Астра, шофиран от 44-годишен мъж. При проверка на колата, в багажното отделение е открит полиетиленов чувал със суха жълтеникава листна маса с мирис на тютюн, с тегло 15 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button