Хасково

„Любители на фолклора“ вдигнаха на крака публиката във Виена

ФестивалХасковската група „Любители на фолклора“ с ръководител Галина Щерева вдигна на крака публиката в австрийската столица Виена.

ФестивалКакто Haskovo.info писа групата при читалище „Пейо Яворов“ бе поканена и участва в Четвъртия международен фолклорен фестивал. Хасковлии бяха и единствените българи на феста и по всеобщото мнение са се представили на изключително високо ниво.

Страните участнички в тазгодишното издание бяха: Беларус, Индонезия, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Гърция, Полша и Германия.

„Бяхме приети много сърдечно. Нашата агитка беше най-колоритна, в навечерието на 3-ти март български трибагреници изпълниха модерната фестивална зала. Награждаването беше след полунощ на 28 февруари и завързахме мартеници на гости и участници. Получихме диплом и покана за ново участие, както и от другите страни на фестивала“, сподели след завръщането си в Хасково Щерева.

Нашите са имали и професионален екскурзовод, българин, и с негова помощ те са разгледали забележителностите на Виена.

Фестивал   Фестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button