Хасково

Златен медал за ПМГ от Зимните състезания по информатика

МедалистДимитър Карев от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ спечели златен медал от Зимните състезания по информатика във Велико Търново.

В тях участваха над 150 ученици от цялата страна, разпределени в 5 възрастови групи.

От Хасковска област участваха 7 ученици. ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ беше представена от 6 състезатели: Александър Георгиев – 9 клас, Димитър Карев – 10 клас, Добрик Георгиев – 11 клас, Петър Велков – 10 клас, Ралица Манолова – 9 клас и Христо Белев – 8 клас. Седмият състезател от квотата на Хасковско е Стоян Малинин – І ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград.

Димитър Карев зае първо място в група В (9 и 10 клас), получи Диплом и увеличи колекцията си от медали с още един – златен.

Останалите състезатели също се представиха много добре.

В ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ се обучават две групи по Информатика с ръководители Коля Петрова и Гергана Петрова по Национална програма „С грижа за всеки ученик“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Alo
Alo
05.03.2015 10:58 10:58

Кога ще спрете да се хвалите с труда на другите. Добре, че имате стойностни ученици. иначе в това ПМГ дакалите ви 5 стотинки не струват. Да не говорим, че и от информатика не разбират. Учениците знаят повече от вас. А Милева докага смята че ще си прави прием почивайки на старите лаври! То вземете да и вземате децатата не от 5 клас ами още от забавачката. Че да не останете гладни. Ухф нагли и некадърни даскали!

Въпрос
Въпрос
05.03.2015 11:01 11:01

До Алото: Ти да не би да разбираш от информатика. Това е сфера, в който всичко се развива главоломно. Един такъв учител е длъжен постоянно да чете и да научава новостите, че и да ги прилага и обучава учениците. И всичко това за 500 лв заплата. Ами на запад няма такива луди хора да се стремят да знаят и да са в крак с новостите само за чест и слава.

Така е
Така е
05.03.2015 11:08 11:08

Специалистите по информатика и информационни технологии в училищата са много важни. Крайно време е да го разберат и самите директори на училища. Повечето приемат, че това е лек предмет като рисуване и музика – те децата обичат компютрите – никакъв проблем да им се преподава и то нещо което знаят. ДА АМА НЕ. ИЗОБЩО НЕ Е ТАКА. Информационните технологии дават основни и жизнено необходими познания за живота – как да боравиш с основните продукти, как да се справяш с масови софтуерни и хардуерни проблеми, как да работиш с графични и мултимедийни приложения, как да сърфираш в интернет и да намираш необходимата информация, как да се пазиш от нерегламентиран достъп и нежелани комуникации. Всичко това са реално необходими в ежедневието умения, които само могат да подпомогнат всеки един.
Не принизинявайте инфорцаионните технологии до предмет за забавление!!!!!!!!!!!!!!!

123
123
05.03.2015 11:15 11:15

Браво на горния коментар. Информационите технологии са бъдещо на света. Скоро всичко ще се случва онлайн и ще минава през компютъра. Може да се окаже, че всеки един предмет ще се изучава интерактивно. До кога тъпите експерти на РИО ще минават на проверки и ще търсят тетрадки с планове и подписани от родител контролни!? УЖАС. Те просто нищо друго не знаят. Не виждат по-далече от носа си и от ограничените си способности! В 21 век ще се заяждаме за тетрадките на учениците, които намират всякаква информация през смартфоните си. Нека в МОН да се замислят какви кадри работят в системата! И да направят реални реформи, защото образованието си отива при тези критерии и изисквания.

Вън
Вън
05.03.2015 11:18 11:18

Вън от училище на престарелите и мързеливи стари кадри – точно тези, дето знаят да водят урок само с план и тетрадка! Възраста обикновено значи помъдряване. Но такива кадри дето и пръста си не мръдват да научат нещо ново и да влязат в крак с технологиите нямат място в училище.

Гост
Гост
05.03.2015 11:24 11:24

Ами те на този принцип половината даскали от СОУ „Васил Левски“ трябва да се изхвърлят! Има там едни примадони, дето цял живот се подвизават само там. Хем са мързеливи, хем са нагли! Хайде да не ги назоваваме по име. Ама им се носи славата колко “ кадърни и компетентни са“. Затова и не си карат часовете. Децата идват в час, пък те ги гонят. И тая директорка новата – пълно безхаберие. Оставила е всичко на самотек. На главата и са се качили тези учители. Михайлова нищо не смее да им каже. А ги е навикала – а си е отишла като предишната!

Да
Да
05.03.2015 11:25 11:25

Бе те половината даскали са за изхвърляне от училищата. То да беше само едно. В това образование само пари от гърба на родителя смъкват и те гледат в ръцете какво ще подариш. Няма образование в България.

Back to top button