Хасково

Учат 10-класници как да различават фалшивите касови бележки

ПМГОт офиса на НАП в Хасково показаха на 10-класници от ПМГ „Боян Петканчин“ как да различават фалшивите касови бележки.

Това стана в часа на класния с лектор Галина Вълчева, главен инспектор по приходите в отдел „Ревизии“ на приходната агенция.

ПМГДецата бяха запознати най-общо с това какво са данъците и осигуровките, като до края на месеца подобна лекция ще минат и всички в 11 и 12 клас.

Както Haskovo.info писа инициативата на НАП „Влез в час с данъците“ се провежда в 7 хасковски училища: ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ПГТ „Никола Вапцаров“, ПГЛП „Райна Княгиня“, ФСГ „Атанас Буров“ и ПГТ „Александър Паскалев“.

Акцент в проекта през тази година е необходимостта от издаване на касова бележка при всяка покупко-продажба. Има и игра във Фейсбук. В нея могат да участват всички ученици от страната, като условието е да регистрират касови бележки без значение от стойността на покупките. Колкото повече касови бележки запише даден участник, толкова по-голям е шансът му за спечелване на някоя от наградите, които този път са 2 таблета, 2 фотоапарата и 1 конзола.

Хасковските данъчни споделиха, че интересът у тукашните ученици към играта е слаб.

ПМГ   ПМГ

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Уф
Уф
04.03.2015 15:24 15:24

Абе кой от където реши да си уплътнява работния ден и реши да мине през училище!!! Това няма институция, която да не е погнала учениците – основната функция да се ходи на училище, заради уроците вече не е актуална. Днес ще минат данъчните, утре някоя банка или фирма, в други ден по проект на МОН и без МОН и всички тези хорица ще си отчетат дейности и ще си вземат нещо отгоре. Пък ще вземем да обявим и няколко конк*рсчета за това за онова, пък ако имате интерес вие деца си учете уроците и се гответе за матури!

Back to top button