Хасково

УНСС отесня за митничарския изпит, 309 се борят за 20 места

ТестОпашки от кандидати за митнически инспектори на свиленградската митница се извиха тази сутрин в УНСС-Хасково.

309 са допуснатите до конкурса за 20 щатни бройки като днес беше теста. Недопуснатите пък са 21.

Заради големия брой кандидатите бяха разделени на 5 групи.

ТестСред явилите се имаше и група от Свиленград. Кристина Грозева е завършила „Връзки с обществеността“ през 2009 г. и сега се явява на изпита, защото работата й се струва привлекателна, авторитетна и си е в нейния град, където има познати митничари. Грозева се е явила и на предния конкурс в края на 2014-а, когато имаше 241 кандидати, но сега пробва отново.

На теста бяха и близнаците от граничния град Димитър и Диян Тоневи на 28 г. На предния изпит двамата изкарали 26 точки при нужни 30 и сега са амбицирани да постигнат по-висок резултат.

25-годишната правистка Станислава Димитрова от Хасково също бе сред кандидатите. Младата дама сподели, че има стаж като адвокат в София, но сега е решила да опита като митнически инспектор.

Кандидатите бяха посрещнати от съвместяващия длъжността началник на митница „Свиленград“ Стефан Марашев. Той обясни пред медиите, че вторият конкурс се провежда във връзка с ремонта на границата и очаквания по-висок капацитет на пункта. Марашев не отрече, че има случаи на корупция в митницата, но заяви че борбата с тях ще е безкомпромисна.

Интервюто с успешно издържалите теста кандидати, ще се проведе на допълнително уточнена дата, за която те ще бъдат уведомени предварително.

Основната месечна заплата ще е 600 лв.

Тест   Тест
 Тест  Тест
 Тест  Тест
 Тест  Тест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
05.03.2015 20:42 20:42

Мен не ми е ясно къде спи общинска полиция, че не дойде с паяка да махне тая кола от тротоара?

ivan
ivan
06.03.2015 16:33 16:33

A tezi izmamnici tam dvamkata s rusata posredata sa tochno za mitnichari Cecko izmamnika koito dalji pari na polovinata grad i izmami priatelite si , bil advokat che i mitnichar shte stava nqmam dumi.Proverete mu diplomata i mu vijte maznata moshenicheska fizionomiq

Кандидат
Кандидат
21.03.2015 18:19 18:19

След като отразявате тази новина редно е да продължите да отразявате конк*рса. Това е само част от него. Примерно как още част от кандидатите не знаят резултатите си, „защото не били достатъчно точките“, не преминават в следващ етап и не им са съобщават. Питам се какво общо има това с оставащата част от процедурата. Все пак на другите конк*рси за държавни служители точките се съобщават на следващия ден на кандидатите. Колкото по-натъмно, толкова повече предпоставки за нещо незаконно…

Back to top button