Хасково

АПИ съветва шофьорите да купуват винетки само от официалната мрежа

ИлюстрацияАгенция „Пътна инфраструктура“ предаде на Главна дирекция „Национална полиция“, ГД „Гранична полиция“ и на Агенция „Митници“ списък с идентификационните номера на винетките, които бяха откраднати от сградата на Областно пътно управление – Хасково, съобщават от пресцентъра на АПИ.

Haskovo.info припомня, че на 1 март от сградата на Областно пътно управление в Хасково бе задигнат сейф с винетки за 60 000 лв.

Стикерите са предимно от категориите К 1 и К 2 – за тежкотоварни превозни средства и автобуси. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство и работата по него продължава.

АПИ препоръчва на шофьорите да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа – 3300 разпространителски пункта. Това са бензиностанциите, Български пощи, големите търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че водачът на колата закупува неистинска или открадната винетка и подлежи на наказателна отговорност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button