Хасково

НАП проверява търговците на цветя преди 8 март

ИлюстрацияПроизводители и търговци на едро на цветя в Пловдив, Хасково, Пазарджик, Стара Загора и Кърджали ще провери в следващите дни НАП, съобщават от приходната агенция.

Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи или търгуващи с цветя и растения, е установил, че средногодишно бюджетът губи по 6,9 млн. лв. от непостъпили ДДС и преки данъци от дейността в този сектор.

Експертите на НАП са пресметнали, че най-голяма за бюджета е щетата по Закона за данък върху добавената стойност – 4,4 млн. лева средногодишно. Следват загубите по Закона за корпоративното подоходно облагане – 1,6 млн. лева, както и по Закона за данъците върху доходите на физическите лица – 953 000 лева. В доклада се отчита още, че през анализирания период 2008 – 2010 година, рискът се е проявил при 1231 задължени лица в страната, които представляват 54,54% от всички 2257 лица, осъществявали доставки с цветя и растения тогава.

Целенасочени проверки и наблюдения в бранша се извършват за втора поредна година. През 2014 г. бяха осъществени общо 200 контролни действия, в това число оперативни наблюдения, проверки и ревизии, в резултат на което бяха установени допълнително 2,1 млн. лева задължения на търговци към хазната.

Оперативните проверки се извършват в цялата страна и са първа крачка от цялостна програма за повлияването на този риск и намаляването на щетите за бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентин Тодоров
Валентин Тодоров
05.03.2015 22:31 22:31

Проверете шивашките магазини Не да се занимавате с цветарски магазини защото никои не издава фактури,Но явно ви плащат иза това не ги закачате

Back to top button