Хасково

Юлия от Езиковата с нов финал по руски, 8 се класираха по английски

Олимпиада

Юлия Петрова

11-класничката от ГПЧЕ „Асен Златаров“ Юлия Петрова единствена от Хасковска област се класира на националния кръг на олимпиадата по руски език.

Момичето изкара 69 т., а финала ще се проведе на 14 март в СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе.

Haskovo.info припомня, че областния кръг се проведе на 15 февруари и за него се бяха класирали 11 ученици от хасковските СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ПМГ „Боян Петканчин“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“.

През миналата година Юлия отново стигна до националния кръг.

Днес от образователното министерство обявиха и класираните за националния кръг на олимпиадата по английски език. Сред тях има и 8 гимназисти от Хасковска област.

При 9-класниците до финалния кръг стигнаха: Боряна Митева (93 т.), Антонина Попова (92) и Станислав Йосков (90) и тримата от ГПЧЕ „Асен Златаров“, Иван Жечев (91) от ПМГ „Боян Петканчин“ и Димитър Джангозов (90) от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“.

Напред продължава и 10-класничката от Езиковата Константина Костова (90).

От гимназистите в 11 клас областния кръг преодоляха Мария Бакалова (94) от ПМГ „Боян Петканчин“ и Калина Вълчанова (91) от ГПЧЕ.

Тук националният кръг ще се проведе на 22 март в Езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
FAN
FAN
05.03.2015 20:56 20:56

Бравооо !!!

Да да
Да да
06.03.2015 10:23 10:23

Добре че децата сами драпат, че ако остане на тоя Петьо Лилов – жив резил. Самочувствие до небето без покритие. Пък го мързи да гледа! Само от приказка го докарва. Как изобщо го държат в училище като езикова гимназия. РЕЗИЛ!

Анонимен
Анонимен
06.03.2015 15:15 15:15

Що плюете бе хора – намерил си човека място за изява – друг да опъва и работи вместо него! Какво лошо има! Намерете си и вие. То това е кадърността – от нищо нещо да докараш!

Back to top button