Хасково

Тютюнопроизводителите си стиснаха ръцете, разпределят 107 млн. лв.

СрещаТютюнопроизводителите си стиснаха ръцете и разрешиха правилното разпределение на 107 млн. лв. от националните доплащания за четирите сортови групи.

Това се казва в декларацията от Инициативния комитет към Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010, представляващ всички сортови групи тютюн в България.

„За пръв път получаваме толкова компетентно и експертно отношение в лицето на земеделския министър Десислава Танева и замминистъра Цветан Димитров, които в 9-часово заседание в сградата на МЗХ с 34 излъчени представители на браншовите организации дебатираха и търсиха решение, което да бъде полезно на всички производители – от най-малкия до най-големия“, се казва в декларацията.

Министър Танева в пълен синхрон с инспектор Георги Ралчев са приели два варианта от работните групи от бранша за стимулиране на производителите на ориенталски сортове тютюн.

При сорта „Басми“ се достигна до следното разпределение: до 1000 кг. – 3,09 лв. за килограм, 1000-2000 кг. – 3 лв., над 2000 кг. – 2 лв. При сорта „Каба кулак“: за целия обем – 1,58 лв. за килограм, „Бърлей“: за целия обем – 1,15 лв., „Виржиния“: за целия обем – 0,92 лв.

Haskovo.info припомня, че през февруари тютюнопроизводителите от страната, включително и от Хасковско бяха готови на протести и затваряне на пътища и граници при невслушване в техните искания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button