Хасково

Кампания срещу разпространението на хепатит С в Хасковско

ИлюстрацияВ кампания срещу разпространението на хепатит С под мотото „Хепи ли си?“ ще се включат младежите от ГЕРБ в Хасковска област.

Утре 7 март младите хора ще раздават брошури с информация за болестта. В Хасково те ще тръгнат в 11 часа от офиса на партията в Малкия бизнес център.

Инициативата е на националното сдружение за борба с хепатита – „Хепасист“ и сдружение „ХепАктив“. Брошури ще раздават младежите на партията и в другите общини на Хасковска област. Акцията срещу разпространението на хепатит С в областта е под патронажа на народния представител Евгения Ангелова.

Според изследванията 111 000 българи са с хепатит С, но голяма част от тях не знаят, че са се заразили. Едва 3% от заразените се лекуват. В световен мащаб страдащите са 160 000 000.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button