Хасково

„Смирненски“ с двама финалисти в „Spelling Bee 2015“

УченициМелиса Алиева от 7 Б клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee 2015“. То се проведе днес в хасковското ОУ „Христо Смирненски“.

УченициСлед 5 тежки рунда – spelling battle, последва оспорван финал, в който Ради Христов от 5 А клас се изправи срещу седмокласничката и зае второто място.

И двама ученици от „Смирненски“ се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април, а националният кръг е на 10 май в София.

„Spelling Bee“ е състезание, в което участниците спелуват – произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 г. се състезаваха в 273 училища в странат от 4 до 7 март. Те се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да се повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпуса на мира. То се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Фондация „Америка за България“, посолството на САЩ и под патронажа на Минестерството на образованието и науката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.03.2015 16:11 16:11

Има ли кой да спре тормоза над децата в СОУ Васил Левски в часовете по английски език! Тая Панайотова какво като е жена на шефа на инспектората. Може ли в 21 век децата да бъдат обиждани, нагрубявани и тормозени от една ограничена учителка! Заради тази госпожа учениците мразят английския език. Тя ги тероризира и тормози! А с родителите също как се държи – при нея със специална аудиенция трябва да стават нещата и разговорите. В междучасията си почива госпожата, пък в другото време е заета да си ходи в къщи – имала си приемен ден и точка! Що за училище е това, където се позволяват такива своеволия. Има ли директорка там или мълчи, защото си плати поста. Пък тая луда и изперкала Панайотова си разиграва коня – прави луди и деца и родители и колеги! Озъпти я бе Панайотов, да не си гледате сеира по Господари на ефира!!!!!!!!!!!!!!

Видов ден
Видов ден
07.03.2015 16:25 16:25

Милено ма, така ли си гледаш директорската работа?. Ама то ти си същата скандалжийка. Да се сопваш на ляво и на дясно като не си на кеф. Някой караше ли те да ставаш директор. То не е само да си платиш. Това твоето не е амбиция, а селяния! Като плащаш на ляво и на дясно, да не мислиш че ставаш по приятна на околните! Бостанджийка и таксиджийка проста! То затова образованието ни е такова – защото всеки който си плати може да стане директор. Пък познания никакви и качества да ръководи училище и колектив – изобщо!

да
да
07.03.2015 17:20 17:20

г-жа Панайотова е зла. Тормози всички ни в час! Само за секунди подивява и почва да крещи, ако объркаш нещо или ако не разбираш какво обяснява! И ни обижда!

123
123
07.03.2015 17:21 17:21

Направете й проверка на тая госпожа бе. Чак толкова ли е недостижима. Мъжът й да и направи една проверка! Нека се установи какво се случва.

Of 123
Of 123
07.03.2015 17:46 17:46

Ха-ха-ха. Каква проверка ще и прави мъжа и. Той в къщи не може да я търпи! Не от хубаво човекът си има любовница. То с това нещо за жена чудно как още не се побъркал!

Of 123
Of 123
07.03.2015 17:46 17:46

Ха-ха-ха. Каква проверка ще и прави мъжа и. Той в къщи не може да я търпи! Не от хубаво човекът си има любовница. То с това нещо за жена чудно как още не се побъркал!

Back to top button