Хасково

Хасковски талант блести на „Мартенски музикални дни“ в Русе

ТалантХасковски талант блести под прожекторите на започналото 55-о издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе – една от най-старите и реномирани фестивални сцени в България.

На Димана Латева са поверени декорите и костюмите на операта „Катерина Измайлова“ от Дмитрий Шостакович, чиято премиера е утре. Младата и обещаваща художничка е поканена в творческия екип от Вера Немирова, световно призната българска режисьорка.

Любопитното е, че точно преди 50 г. в Русе е била представена операта „Катерина Измайлова“, и то в присъствието на автора Дмитрий Шостакович. Това е първата и единствена у нас постановка до днес, дело на режисьора Евгени Немиров, баща на Вера Немирова. Скандалното за онова време заглавие е било отхвърлено от властите и свалено от сцената на театрите в  някогашния Съветския съюз.

Спектакълът в Русенската опера, който е събитие и за европейския музикален свят, е под почетния патронаж на вицепрезидента на България Маргарита Попова. За премиерата в Русе вече са пристигнали авторитетни личности в оперното изкуство, екипи на телевизионни канали от Германия и Австрия.

Димана Латева е възпитаничка на ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“ в Хасково. След като завършва архитектура в Хамбург, тя се дипломира в Берлин и по специалността сценография.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bilqna lozeva
bilqna lozeva
24.03.2015 14:15 14:15

:P hihihi tova e moite kaki

Мария Михова
Мария Михова
24.03.2015 15:15 15:15

най-добрата :) нашата гордост :)

Back to top button