Хасково

Пуснаха под гаранция от 5000 лв. Тодор Караиванов

Тодор КараивановПод парична гаранция от 5000 лв. бе освободен от ареста шефът на свиленградската митница Тодор Караиванов.

Това решиха днес магистратите от Пловдивския апелативен съд.

Арестът на Караиванов бе наложен от хасковските магистрати на 30 януари. Тогава защитата на Караиванов искаше домашен арест и обжалва, но Апелативният съд потвърди мярката с мотивите, че така се гарантира обществения интерес.

Адвокат Гергана Георгиева поиска изменение на мярката, но Хасковският окръжен съд отново отказа, след което се стигна до обжалването пред апелативните съдии.

Haskovo.info припомня, че на 28 януари вечерта Караиванов бе зрелищно арестуван при акция на ДАНС на свиленградската митница. Той е обвинен, че е приел подкуп в размер на близо 2000 лв. от превозвачите Стилян Христозов и Хакив Хабил. В хода на операцията има използвани СРС-та.

Адв. Георгиева заяви, че е доволна от това решение на съда и че днес гаранцията ще бъде внесена и Тодор Караиванов ще бъде освободен от ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.03.2015 17:35 17:35

2 700 лв. не са огромна сума подкуп в днешните икономически условия – това каза адвоката на освободения шеф на митницата в Свиленград.
Коментара е излишен.

Back to top button