Регион

Хиляди спортни ментета задържаха на „Капитан Андреево“

Ментета2424 спортни тениски и клинове със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост на световноизвестни марки, задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“.

Стоката е била превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция през България за Унгария. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“. При проверката митническите служители откриват, че сред групажната стока има 1146 тениски и 230 дамски клина с логото на „Adidas“, както и 520 тениски на „Nike“ и още 528 на „Puma“.

В изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button