Хасково

Съдът пак спря бутането на незаконната къща на Баневи в Спахиево

ИлюстрацияХасковският административен съд е спрял премахването на незаконните обекти на фамилията Баневи в минералбанското с. Спахиево.

В публичния регистър с влезли в сила заповеди за премахване като незаконни строежи са двуетажна жилищна сграда, ограда и тенис корт. Всички те са в местността „Деде бюлю“ край селото. Заповедите и за трета обекта са издадени още през юни 2010 г. Тяхното премахване обаче буксува вече пета година първоначално заради жалбите срещу заповедта на РДНСК от страна на бащата на бизнесмена Николай Банев – Йордан и майка му Мария.

После не можеше да се намери фирма, която да събори постройките. Договор с такава най-после бе сключен от РДНСК. За обектите има и възлагателни писма за принудително изпълнение на заповеди за премахване за месец март. Последните обаче са обжалвани и административният съд ги е спрял.

От РДНСК съобщиха за Haskovo.info, че сега се изчаква решението на съда и евентуални нови възлагателни писма.

Haskovo.info припомня, че къщата, строена през 2008 г., за която Баневи не могат да представят строителни книжа, е с площ 408 квадратни метра. Сградата е със стоманобетонова конструкция и тухлени ограждащи стени, с две стоманобетонови плочи – между първи и втори етаж и подпокривна, с двускатен покрив с дървена конструкция.

Като незаконни трябва да бъдат премахнати тенис кортът и масивната 750-метрова ограда, която опасва 25-те декара на Баневи там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
abv
abv
31.03.2015 9:06 9:06

Защо спират бутането на незаконната къща на Баневи, а миналата седмица събориха единствената къща на бедно семейство????? Продължават да търсят вратички за оправдание на поредните крадци…

Атанас
Атанас
31.03.2015 12:42 12:42

Как още в 2010 година има решение че въпросния имот на Баневи е незаконен и до сега няма сила която да изпълни това решение на съда.Сега след пет години виждате ли Хасковския административен съд е спрял събарянето и.Председател на този съд е г-жа Теодора Точкова която е кандидат за поста Главен съдебен инспектор.Дали същата не очаква „някаква“ подкрепа от всесилния Банев а !!!

Back to top button