Регион

Отбелязаха 63 г. от гибелта на трима граничари

ЛюбимецВъзпоменание по повод 63-годишнината от подвига на тримата граничари Георги Стоименов, Стоил Косовски и Асен Илиев, загинали в престрелка с нарушители на държавната граница, за поредна година организираха от община Любимец, съвместно със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Свиленград.

ЛюбимецМероприятието се проведе в центъра на с. Вълче поле.

Поводът бе уважен от офицери и сержанти от резерва, водени от Генерал-майор Стефан Ангелов, настоящи и бивши служители на Гранична полиция, интернет-форума „Граничарите на България“, представители от трите гранични общини Любимец, Ивайловград и Свиленград, граждани.

ЛюбимецЕдин от специалните гости бе ор подполковник Георги Нанков – първият началник на заставата в с. Вълче поле след разстрела на момчетата.

По идея пък на членовете на Клуб „Приятели“ от Любимец, 80 жени и мъже посетиха Народното събрание в София.

Желанието бе споделено на една от поредните срещи на кмета инж. Анастас Анастасов с членовете на клуба, които заявиха, че искат да видят Парламента от близо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button