Хасково

Борку даде картина за шепа жълти стотинки за 1 април

ИзложбаХасковският художник и карикатурист Борислав Данев – Борку даде днес картината си „В наше село е така“ за шепа жълти стотинки.

Авторът направи жеста по време на откриването на изложбата „В шегата е истината…“ във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. В нея Борку участва с 36 свои карикатури.

ИзложбаДанев обяви, че ще даде картината си на този от гостите, който му даде най-много жълти стотинки. Това бе колежката от хасковската еТВ Диана Иванова.

Изложбата е посветена на Международния ден на хумора – 1 април. Тя включва албуми с творби на известни наши и чуждестранни карикатуристи, първоаприлски броеве на популярни сатирични издания и илюстрации към хумористични книги. Централно място в експозицията е отделено на хасковския художник Борислав Данев – Борку. Веселите рисунки на Борку, избран за „Баш Каунь“ на 2010 г., намигат и от страниците на хумористичния вестник „Каунь“.

След откриването на изложбата във фоайето на библиотеката последва „Среща с Пушкин“ и поетът Петър Ванчев, открита със слово на Ели Видева.

Изложба  Изложба 
 Изложба  Изложба
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фен
фен
30.03.2015 22:36 22:36

В картините му има настроение, което рядко се среща вече. Да си жив и здрав и все така! Малко неща вече могат да те накарат да се усмихнеш в Хасково, освен ако не ги гледаш от далеч … :)

Back to top button