Хасково

Пушещата Сю показа на петокласници вредата от цигарите

ЦигариС кукла пушач – „Пушещата Сю“ демонстрираха на петокласници в хасковското ОУ „Христо Смирненски“ вредата от тютюнопушенето.

Вредните вещества само от една цигара се натрупаха в епруветки и бяха видими за децата.

ЦигариАкцията се проведе във физкултурния салон. Тя е по инициатива на училището и е под мотото „Весела викторина“ – част от дейностите по проект „Стоп! Спри! Замисли се, преди цигара да запалиш ти!“. С него учениците участват в националния ученически конкурс „Живот без тютюнев дим 6“. Във викторината децата показаха знания за вредата и последиците от тютюнопушенето и заслужиха награди.

Партньор на забавната инициатива бе Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Младежкия център, който презентира и видеофилма „Защо животните не пушат?“.

Водещи на викторината бяха доброволците от превантивния център, които разиграха с отборите и ролева игра, а техни помощници бяха цигарени кукли. За доброто настроение на учениците заби младият рапър Крейси с авторската си песен „Не на никотина!“.

Цигари   Цигари
 Цигари  Цигари
 Цигари  Цигари
 Цигари  Цигари
 Цигари  Цигари

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button