Регион

13 митничари и трима от Гранична са общо арестуваните на „Капитан Андреево“

АкцияПод ръководството на Апелативна прокуратура – Пловдив са задържани тринадесет митничари от ГКПП „Капитан Андреево” и трима служители от Гранична полиция, съобщават от прокуратурата.

Операцията е реализирана от Областните дирекции на Пловдив, Хасково и София, съвместно с ГДБОП и Национална полиция.

При акцията са задържани още седем лица за притежание на акцизни стоки без бандерол в размер на 1420 кашона (14 200 000 къса). Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 2 от НК за това, че в съучастие  са държали акцизни стоки без бандерол на обща стойност 7 983 950 лв. На всички седем лица са повдигнати обвинения и те са задържани под стража с прокурорско постановление до 72 часа.

На 30 март след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен втори камион на самото ГКПП. В него са намерени още 1450 кашона (14 500 000 къса цигари) от друга марка, които са конфискувани на граничния пункт.

Откритите контрабандни цигари са били в турски товарен автомобил, който е влязъл на територията на България на 29 март, през ГКПП „Капитан Андреево“.

Шофьорите и на двата автомобила са турски граждани. Единият е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а другият е обявен за общодържавно издирване.

С протокол за доброволно предаване, от началника на митническия пункт „Капитан Андреево“, са иззети още 15 броя уведомления за предстоящо въвеждане на рискови акцизни стоки, оръжия и стоки с двойна употреба, които са подадени от компетентните власти на Република Турция на митническите органи на Република България за периода 28 – 29 март, вследствие на което за общодържавно издирване са обявени и водачите на тези седем превозни средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button