Хасково

Над 1900 хасковлии пестят данъци чрез интернет

Илюстрация1947 жители на Хасковска област ще могат да спестят от данъци, защото са подали годишните си данъчни декларации в НАП по интернет, съобщават от приходната агенция.

543 от тях са ползвали безплатния персонален идентификационен код /ПИК/, останалите са го направили с електронен подпис. Това показват обобщените данни на офиса в Хасково от кампанията досега.

Общо 4814 са декларациите за облагане на доходите, подадени към 31 март. Над 40% от тях са подадени онлайн, което е един път и половина повече в сравнение със същия период на миналата година. Тогава към 31 март около 1300 души от региона бяха обявили доходите си пред НАП по интернет. Изискване към лицата, за да ползват данъчна отстъпка, е да не са длъжници към бюджета, т.е. да нямат непогасени задължения, уточняват от Агенцията.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и дължимия данък. От офиса на НАП в Хасково напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с ПИК. Той се издава по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно.

Освен годишната декларацията за облагане на доходите, декларациите с данни за осигуряваните лица (Образец 1) и с данните за дължими вноски (Образец 6), с ПИК може да се подава и справката за изплатени доходи на физически лица от страна на работодателите. Чрез персонален код вече може да се подава и декларацията за авансови данъци, която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button