Хасково

„Рона“ подгря за Тимишоара с 44 отличия от Пловдив

РонаХасковския балет „Рона“ се представи на много високо ниво и се завърна с 44 отличия от 4-то издание на международния танцов фестивал „Пловдив – древен и вечен“, похвали се хореографът на балета Милена Налбантова.

РонаТанцьорите спечелиха общо 23 първи, 12 втори и 9 трети места в това число – 33 награди от сола, дуети и триа и 11 купи в групи и формации. Талантите от школата взеха участие в 5 от общо осемте танцови стила на конкурса. „Рона“ се представи на висота в етно танц, модерн, джаз, латино танц и опън (танцово шоу), като най-много първи места спечели солистката Ивет Иванова, а специална награда заслужи Радослав Божилов.

Това състезание бе генерална репетиция за предстоящия шампионат на WADF (Федерация по артистични танцови дисциплини) в Тимишоара, Румъния, където Налбантова като официален посланик на WADF за България, ще бъде част от международното жури.

Сега три от балерините на „Рона“ са активни участници в Танцова работилница – Илиев денс, която се провежда през ваканцията в столицата с професионалисти и преподаватели от САЩ и председателя на фондацията – Петър Илиев. Ивет Иванова, Есра Мехмед и Ивета Гарева ще се обучават интензивно в стиловете джаз, модерн, хип-хоп и характерен танц. Те ще бъдат и част от делегацията, която ще представи „Рона“ и Хасково в Румъния на 1 и 2 май.

Рона  Рона 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Уаа
Уаа
07.04.2015 20:25 20:25

Ако това ви е подгрявнето, не ми се мисли… Браво! :)

Анонимен
Анонимен
08.04.2015 8:36 8:36

bravo nalbantova. na vsicki rakovoditeli na masovi sportni proavi ,da sa givi i zdravi.povece sport i izvanklasni deinosti,po zdravi balgari. cestiti vejikdenski praznici.

Back to top button