Регион

Хванаха още два от тировете с контрабандни цигари, но празни

ИлюстрацияДва товарни автомобила, обявени за общодържавно издирване във връзка с разбит международен канал за контрабандни цигари, вече са задържани, съобщават от МВР.

Те са били открити при съвместна операция между служители от ГД „Национална полиция“, ОДМВР  Пловдив и СДВР.
Действията са предприети по водено досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция“ – Пловдив.

Припомняме, че успешната операция бе осъществена в края на миналия месец под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив и в хода й бяха задържани два тежкотоварни автомобила с турска регистрация, от които са иззети общо 2840 кашона цигари без български акцизен бандерол.

При извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по случая, вчера разследващите установили местонахождението на други два ТИР-а, регистрирани в Турция и влезли в страната ни с нелегални цигари.

На паркинги в столичните квартали „Казичене“ и „Горубляне“ камионите марката „Ивеко“ са били открити изоставени, без превозваната стока.

В условията на неотложност са иззети камионите и ремаркетата им, както и други веществени доказателства по досъдебното производство.

Haskovo.info припомня, че при акцията на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха разпитани десетки митничари гранични полицаи и спедитори, като има и оставени в ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button