Регион

В ПМГ откриха изложба за 70-годишнината си

ИзложбаИзложба от пана с фотоси „Гимназия „Иван Вазов“ през годините“ по повод 70 г. от основаването на гимназията бе открита днес във фоайето на ПМГ.

Експозицията бе открита от директора Илияна Славова.

ИзложбаЗа изработването на фотопаната са използвани копия от снимки, статии и дописки, съхранявани в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и в Исторически музей – Димитровград, копия от фотографии, съхранявани в архива на ПМГ „Иван Вазов“, и на снимки, предоставени от бивши и настоящи ученици и дългогодишни учители. При организацията на паната е използван текст от летописната книга на училището. Нейният електронен вариант бе представен на откриването.

Освен пана с фотоси присъстващите имаха възможността да разгледат и други експонати като ученическа униформа, ученически бележник, значки и емблеми, награди и др.

Гости бяха кметът Иво Димов, Райна Бакалова – един от директорите на гимназията, дългогодишни учители, бивши и настоящи ученици. Към всички тях организаторите на изложбата изказаха своите благодарности за споделените мигове и съпричастността, проявена както при подготовката, така на откриването на изложбата.

 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button