Регион

„Захари Стоянов“ в Любимец с едноседмични тържества за патрона

ТържествоС организирано тържество НУ „Захари Стоянов“ в Любимец отбеляза Международния ден на земята, съобщават от пресслужбата на общината.

ТържествоТо се проведе на 22 април в зала „Любимец“ и премина под надслов „Природата – извор на живот“. В него взеха участие ученици от 2 до 4 клас, които по време на празника направиха съпоставка как биха съществували живите организми в чиста околна среда и как ако тя е замърсена, разказаха за животните и растенията, за ползите от чистата природа, апелираха за опазването на природата, за рециклирането на отпадъчните продукти и др. В подкрепа на това те декорираха залата с опаковки, бутилки и други отпадъчни материали. В украсата се включиха и изделия на ученици със СОП от училището.

След празника, директорът на училището Нели Белчева връчи на всеки участник по една карта със стоте туристически забележителности в България, с пожеланието да имат възможността да посетят всеки един от тях.

Гости на тържеството бяха кметът Анастас Анастасов и Таня Стоименова – специалист „Образование“ в общинска администрация.

Празникът бе част от едноседмичните тържества, посветени на патронния празник на училището, който бе на 20 април. Повод за радост бе и новата придобивка на училището, а именно, че на тази дата, за първи път прозвуча електрически звънец в школото.

Останалите мероприятия бяха с различна насоченост: рисунка на асфалт на тема „Училище мое“, среща с детския писател Борко Бърборко и детския художник Николай Арнаудов, участие в Детска полицейска академия, спортно-състезателни игри и други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button