Регион

Задържаха стрелеца по двете жени в Любимец

Полиция, архив42-годишен любимчанин е задържан за опит за убийство, съобщават от полицията.

Както Haskovo.info писа, вчера по обяд на спешния телефон е получен сигнал за простреляли 2 жени в Любимец.

На място веднага е изпратен автопатрул от Свиленград, който установил, че на улица „Родопи“ задържаният е извадил незаконно притежавана ловна пушка, 12 калибър и е стрелял по две сестри. Според разследващите, оръжието е било насочено срещу 35-годишната му съпруга, с която са в процес на развод. Двете жени обаче препречили пътя на изстреляните сачми, които ги ранили. 55-годишната пострадала е с наранявания в областта на десен крак, а 53-годишната й сестра – в коремната област.

След инцидента, извършителят Д. Ф. е избягал с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и бе обявен за общодържавно издирване. Проведени бяха незабавни заградителни мероприятия и днес в полунощ, между селата Бисер и Лозен мъжът е задържан от полицейските служители. В хода на процесуално-следствените действия е намерено и иззето оръжието на престъплението в землището на село Лозен. Пострадалите любимчанки са настанени в МБАЛ „Хасково“ без опасност за живота. Д. Ф. е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.

5 кражби са регистрирани през почивните дни. Първото взломяване е на мазе на улица „Черно море“ в Димитровград, откъдето след срязване халка на катинар са откраднати 4 алуминиеви джанти, велосипед и 10 литра домашна ракия. Втората кражба е от офис на фирма на улица „Г. Скрижовси“ в Свиленград, откъдето е откраднат компютър и принтер. Още 4 джанти са задигнати от лек автомобил Опел, паркиран в кв. „Изток“ в Свиленград. В Харманли от къща на улица „Тракийска“ са откраднати 115 лв., мобилен телефон и 240 евро. Последната кражба през почивните дни е на 20 лв. и неустановен брой облекла от магазин за дрехи в Любимец. Образувани са досъдебни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button