Хасково

11 жертви при трудови злополуки в Хасковско

Заседание11 са починалите при трудови злополуки през миналата година в Хасковска област, стана ясно на заседание на областния съвет по условия на труд.

ЗаседаниеОбластна администрация Хасково ще организира среща с представители на работодатели и работещи във фирми, на която лектори ще разяснят правилата за безопасност на труда. Форумът ще има за цел превенцията на трудовите злополуки. Това каза по време на заседанието замобластният управител Милена Рангелова. На него присъстваха директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев, председателите на КНСБ и на КТ „Подкрепа“ Василка Иванова и Марио Бисеров, и Христо Вълчинов от НОИ. На съвета дойде представител само на една от национално признатите работодателски организации – Славейко Пънкин от Регионалната стопанска камара.

ЗаседаниеОт представения отчет на Инспекцията по труда за дейността на инспекцията стана ясно, че през 2014 г. са извършени 1822 проверки, на които са констатирани 7370 нарушения. Съставени са 180 акта. Влезлите в сила наказателни постановление са 165, на стойност 251 750 лв. Средният размер на глобата е 1526 лв. Вълчинов от НОИ информира, че през 2014-а са декларирани 63 трудови злополуки, 11 от които са довели до смърт.

Всички присъстващи на съвета днес се обединиха около идеята да бъде учредена награда на областния управител за фирма от областта, инвестирала най-много в безопасните условия на труд.

След срещата всички почетоха днешния Международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, с поднасяне на цветя пред плочата на загиналите при трудови злополуки, намираща се отстрани на НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.04.2015 18:45 18:45

Значи, докато не ритнеш камбанката не е трудова злополука. А тормоза на работното място. Вие от инспекцията по труда идиоти ли сте. Колко хора в града, освен тези на държавна работа могат да ползват отпуски, болнични и разни други права писани в кодекса на труда. Обикновените работещи дори не са ги помирисвали тези неща. Отпуска – това глезотии според началството. Болнични – ми кво ти пречи да работиш с 38 градуса температура. Защо те да те осигурявам на цял работен ден – ето ти договор за 4 часа пък ти блъска по 10 часа и за компенсация и в събота до 14.00 ч поне! Ега ти и държавата и законите!

държавен служител
държавен служител
28.04.2015 19:14 19:14

Стига сте роптали срещу работещите в държавните институции. Не знаете какво е – шефовете се сменят при всеки политически полъх. Назначават се от „кадърни“ „по-кадърни“. Нищо не знаят, не могат и не искат да се научат! Следват чистки и назначения по партийна линия, по роднински връзки и по лични симпатии. За разлика от частните фирми, където не могат да си позволят да наемат хора, които не работят, тук е пълно с такива. Тяхната работа се изнася от останалите БУДАЛИ. Лошото, че връзкарите са почти 80%, а БУДАЛИТЕ намаляват все повече е повече! Как ще работят институциите тогава?

Back to top button