Регион

Арестуваха двама за кражба на цистерна, задигнаха „Ауди Q7“

Полиция, архивДвама мъже са задържани за кражба на цистерна, съобщават от пресслужбата на полицията.

Вчера в полицията в Свиленград е постъпил сигнал за откраднатата цистерна, вкопана в местността „Червената пръст“ в землището на Свиленград до автомагистрала „Марица“ в посока село Капитан Андреево, част от нереализиран проект за бензиностанция.

Според разследващите, деянието е осъществено чрез използване на земекопни машини. След проведени оперативно-издирвателни действия цистерната е открита в бивш стопански двор на село Димитровче. Установено е, че е разкопана от задържаните – мъж на възраст 40 г. от града и 36-годишен от селото. Образувано е досъдебно производство.

2 кражби на коли са регистрирани през денонощието в Димитровград. Първата е на лек автомобил „Ауди Q7“, паркиран пред блока на 47-годишната си собственичка на улица „Захари Стоянов“. Втората е на Ваз, собственост на 62-годишен мъж, също оставен на паркинг пред жилището му на улица „Простор“. Димитровградските полицаи регистрират и кражба на 2 метални капака от 2 стрелкови обръщателни апарата по жп трасе под надлеза на панорамния път в града, чийто щети са в процес на изясняване.

От хасковската полиция съобщават за домова кражба на улица „Банска“, откъдето са задигнати 5 златни пендара и други дребни златни накити и 10 500 лева и 100 долара.

3540 къса безакцизни цигари иззеха харманлийските полицаи. Вчера те са проверили дома на 65-годишна жена в село Иваново. При извършеното претърсване в къщата са намерени и иззети цигарите от различни марки без бандерол, незаконна ловна пушка ИЖ, двуцевка, 15 патрона-22 кал. и 10 гилзи.

Незабавно производство срещу пиян водач е образувано в Тополовград. В ареста до 24 часа е задържан 39-годишен мъж от града, шофиращ колата си с 2,57 промила алкохол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button