Хасково

Шест катастрофи с двама загинали през почивните дни

Полиция, архивОбщо шест катастрофи с двама загинали са станали през почивните дни в региона, съобщават от областната противопожарна служба.

55-годишен мъж от село Иваново е починалият при катастрофата край Харманли на 1 май, за която Haskovo.info писа. Загиналият е шофирал лек автомобил Форд и е навлязъл в насрещната лента за движение, при което се е ударил в лек втомобил Опел, управляван от 46-годишен харманлиец. От удара на място е загинал водачът на Форда и са пострадали жена му на 46 г., която е с фрактура на лява предмишница, фрактура на три ребра вдясно и разкъсан бял дроб с опасност за живота и 5-годишната им внучка – с фрактура на ляво бедро, фрактура на дясна предмишница и дясна подбедрица, както и фрактура на лява тазобедрена става, настанена в МБАЛ „Хасково“ с опасност за живота. От Опела е пострадала 44-годишна пътничка от Харманли, която е с фрактура на първи лумбален прешлен, транспортирана в МБАЛ „Хасково“.

91-годишен пешеходец е починал в пътен инцидент. Катастрофата е станала на 1 май в 17,50 часа на улица „Строител“ в Хасково. 23-годишна водачка на товарен автомобил Опел Комбо от село Дъбовец се е движила с несъобразена скорост и поради насрещно слънце не е успяла да види пресичащият платното възрастен мъж и го е ударила. Пострадалият е настанен в болницата с опасност за живота и няколко часа по-късно е починал.

Вчера в 17,50 часа на булевард „Никола Радев“ в Хасково е станал пътен инцидент между лек автомобил Опел, шофиран от 19-годишна девойка от село Сърница и мотоциклет Джилера Пиаджо с водач неправоспособен младеж на 19 г. от пазарджишкото село Абланица. Водачката е извършила неправилна маневра завой наляво в нарушение на пътната маркировка. В този момент неправоспособния младеж е предприел маневра изпреварване в нарушение на същата маркировка – двойна непрекъсната линия, при което се удрят. Младежът е с множество травми, с опасност за живота. Негова връстничка, возеща се на мотоциклета е с фрактура на десен крак и комоцио, без опасност за живота.

На 2 май в 20,40 часа е станало ПТП на кръстовището между булевардите „Раковски“ и „Съединение“ в Хасково. 43-годишен пешеходец е пресичал на червен сигнал на светофара, вследствие на което е ударен от лек автомобил Фолксваген, управляван от 31-годишен хасковлия, движещ се по „Съединение“ на разрешаващ сигнал на светофара. Пешеходецът е с контузия на главата, без опасност за живота.

Несъобразена скорост е причинила нова катастрофа на 2 май. В 00,50 часа на пътя от село Въгларово за Хасково 46-годишен водач от селото на лек автомобил Москвич е шофирал с несъобразена скорост с релефа на пътя, загубил е контрол и се е преобърнал в крайпътна нива. От удара е пострадал возещият се на предната седалка 22-годишен младеж – с контузия на главата. Прегледан и освободен за домашно лечение. Съставен е акт.

На 1 май в 22,10 часа е станало произшествие на новостроящ се участък от автомагистрала „Марица“ в района на село Александрово. 44-годишен водач на лек автомобил Форд се е движил с несъобразена скорост и се е ударил в поставен на платното асфелтов насип. От удара са пострадали возещите се в колата двама мъже на 56 и 36 г. от град Искър с различни контузии. Прегледани и освободени за домашно лечение.

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в Димитровград. В ареста до 24 часа е задържан 47-годишен мъж от града, хванат да шофира с 3,27 промила алкохол в кръвта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button