Хасково

30 ветерани с медали за 70 г. от Втората световна война

Ветерани30 ветерани от община Хасково получават 30 медала по случай 70-годишнината от Втората световна война.

ВетераниДесетина получиха отличията си от секретаря на община Хасково Атанас Димитров на днешното откриване на изложбата „Хасковските полкове във войната септември 1944 – май 1945 г.“ в зала „Родолюбие“ на Регионалния исторически музей.

Експозицията представи д-р Виолета Костова от музея. Тя се организира от община Хасково, Регионалния исторически музей, Държавен архив – Хасково, Съюз на ветераните от войните на България – Хасково. Областният управител Добри Беливанов връчи на съюза на ветераните в лицето на Аврам Ниего почетния знак на администрацията.

ВетераниВъв войната са участвали над 5000 от Хасковска област. В изложбата са представени снимки от изпращането и посрещането на нашите части, бойни действия и живота на фронта. Има още кръстове за храброст, медали, трофейни немски карти и фронтови вестници.

Сред гостите бе Мария Вълкова, която е дъщеря на полк. Веселин Вълков – командира на Десети родопски полк. Духовият оркестър пък за пръв път изпълни Марш на Десети родопски полк.

Беше раздаден и сборникът със спомени на ветераните от Втората световна война „Ветераните разказват…“.

 Ветерани Ветерани 
 Ветерани  Ветерани
 Ветерани  Ветерани

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button