Хасково

Прокуратурата проверява Георги Иванов за неплащане на данъци

ИлюстрацияОкръжна прокуратура – Хасково се самосезира по повод изнесените данни в сутрешния блок на бТВ вчера, съобщават от прокуратурата.

Действията на прокуратурата са по повод на журналистическо разследване, че кмета Георги Иванов имал имение за 2.5 млн. лв.

В Окръжна прокуратура-Хасково е образувана преписка, по която на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор.

Възложена е предварителна проверка на ОДМВР-Хасково. Целта й е да се установи наличие на достатъчно данни за престъпление по чл. 255 от Наказателния кодекс (неплащане на данъци).

Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и автомобилите, отразени в журналистическия материал, тяхната стойност, включително подобренията и съответствието им на декларираните доходи от кмета на община Хасково и свързаните с него лица.

Предвидена е пълна проверка и на търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета и свързаните с нея лица, както и на земите, ако са придобивали такива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.05.2015 21:13 21:13

Ша го фаните тоо Хузунжовец за к*ра.Тоо трябва да са линчува за поразиите които направи в Хасково и директно в ТЮРМЕТО…

Анонимен
Анонимен
07.05.2015 13:36 13:36

Имотите на Георги Иванов положително не са се появили в последните няколко месеца. И не са издигнати за една нощ. А и за луксозния му живот отдавна се знае, така че тази информация трябваше да скандализира и медиите, и властта няколко мандата по-рано и при всички случаи не непосредствено преди избори. Има НАП, ДАНС, МВР и прок*ратура. Как така до този момент структурите им не са се развълнували от охолния живот на местните управници? И защо след кратка дрон-обиколка, излъчена в национален ефир, изведнъж решиха да проявяват активност?

Back to top button