Хасково

10 ранени деца в катастрофи, КАТ затяга контрола по пътищата

АкцияСпециализирана полицейска операция по метода „Широкообхватен контрол“ за използването на обезопасителни системи за деца, колани, защитни каски и правоспособност на водачите на автомобили, провеждат от полицията днес, съобщават от ОДМВР-Хасково.

За първите 4 месеца на годината на територията на ОДМВР-Хасково са възникнали 9 тежки катастрофи с деца и юноши до 17-годишна възраст, при които няма загинало дете, но има 10 ранени деца и юноши до 17-годишна възраст. Ранените деца и юноши представляват близо 9.5 % от общия  брой на ранените при тежки ПТП на територията на областта.

През 2015 г. най-много са ранените до 6 г. – общо 6 или 60 % от общия брой ранени деца.

За сравнение през същия период на 2014 г. при ПТП няма загинали деца и юноши и са ранени 17 деца и юноши.

„Спаси живота на децата“ – започна третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението по пътищата. Фокусът на кампанията е безопасността на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бял негър
Бял негър
07.05.2015 9:52 9:52

Стига с тия широкомащабни глупости вече,вземете мерки със скороста.Сложете един негласен автомобил с камера на спирката на бул.Раковски и Дунав,става въпрос за кръстовището посока центъра,вижте какво става,как и с каква скорост се преминава и движи?А Ив.Расоков-н-к КАТ към ОД МВР Хасково живее на два крака от там,не чува ли не вижда ли или и той е само за борбите тука?Пародия на държава,пародия на полиция…

Back to top button