Хасково

Хасковско получи нова линейка с апарат за телемедицина

ЛинейкаЦентърът за спешна медицинска помощ – Хасково получи от РЗИ чисто нова линейка „Форд“, оборудвана с апарат за телемедицина.

Началникът на ЦСМП д-р Петя Радева получи ключовете от директора на РЗИ д-р Соня Димитрова. Линейката е закупена от здравната инспекция за 74 640 лв., като парите са от здравното министерство. Скоро ЦСМП ще получи и още една модерна линейка „Фиат“ от държавата.

Новата линейка е подходяща за обслужване на пациенти на дълги разстояния и тепърва ще се реши кой район на областта да обслужва. Апаратът за телемедицина позволява да се изпращат данни като ЕКГ на разстояние. Отделно, може да се следи състоянието на пострадал пациент в катастрофа, докато бъде освободен от смачканата кола.

Хасково разполага с четири екипни линейки, плюс две резервни. В областта пък линейките са 24 с 14 екипа.

Д-р Радева съобщи за Haskovo.info, че само през миналата година линейките в Хасковско са били на над 80 000 прегледа.

Линейка   Линейка
 Линейка  Линейка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
близък
близък
19.05.2015 13:49 13:49

Хасковските доктори от уж бързата помощ са не са само некадърни но и нагли – караха ме да измервам пулс, кръвно и кръвна захар на болния.

Back to top button