Регион

Крадци биха и „клаха“ 83-годишен в село Великан

Иван РадевЖестоко нападение над възрастни хора в Димитровградско е станало снощи. 83-годишен мъж е бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му.

Малко след 2 часа 83-годишният Иван Радев от село Великан е събуден от шум и светлина. Отваряйки очи вижда до себе си нож. Той разказа, че единият от двамата крадци го е нападнал с хладното оръжие. Докато си вдигне главата, бил ударен втори път.

Нападателят бил с маска на лицето, а в далечината имало още един мъж с качулка. Той стоял повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснявал на дядо Иван, че знае за скорошното получаване на пенсията и иска 10 000 лева.

Иван РадевВъзрастният човек имал 22 лева, които му дал. Като разбрали, че няма да получат много крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева. През това време баба Данка лежала на съседното легло и се чуди какво се случва. Тя не е пострадала.

Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ и след като си тръгнали дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата са пристигнали от града, за да се грижат за възрастните хора.

В селото живеят едва 60-тина човека. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора. От полицията обясниха, че имат насоки и работят по разкриването на нападателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.05.2015 21:20 21:20

ДАСКАЛКА ОТ МЕХАНОТО ПРОДАВА С СМС ВЕРНИТЕ ОТОВОРИ ЗА 40 ЛЕВА.

Иванова
Иванова
21.05.2015 8:46 8:46

САМО Крумовите закони ще ни оправят, иначе няма надежда за България, няма….

МВР ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ
МВР ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ
21.05.2015 11:35 11:35

МВР ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ,ЯСНО Е ЧЕ СЪДА НИЩО НЕ ПРАВЯТ.ХВАНЕТЕ ГИ ТЕЗИ КРАДЦИ И ГИ СПУКАЙТЕ ОТ БОЙ ДА НЕ ПОМИСЛЯТ ПОВЕЧЕ ДА КРАДАТ.А ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕКА НАПОМНЯТ ПО ЧЕСТО НА ПОЛИТИЦИТЕ,ЧЕ НАРОДА ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖА НА ТАЗИ БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ.

Back to top button