Хасково

Галактион е със счупена ръка при катастрофа в Симеоновград

КатастрофаСтарозагорският митрополит Галактион катастрофира тази сутрин в Симеоновград, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на полицията.

КатастрофаИнцидентът е станал около 8.30 часа на изхода на града в посока Харманли. Служебният Мерцедес на владиката е предприел неправилно изпреварване на камион „Ман“, който е завивал и в него се ударили духовниците. Колата е управлявана от 71-годишния шофьор на Галактион, а в нея е пътувал и 28-годишният дякон Любен Запрянов.

Катастрофа

Любен Запрянов

След катастрофата пострадалите бяха транспортирани в МБАЛ „Хасково“. Галактион е със счупена костица на ръката, сътресение на мозъка и охлузвания по лицето. Той е преминал скенер заради съмнения за травма в гръдния кош, но проблем не е открит.

След като бе прегледан митрополит Галактион и шофьорът му бяха транспортирани за долекуване в старозагорска клиника. Владиката отказа да говори пред медиите, като бе покрит с чаршаф.

По-сериозно е състоянието на Любен Запрянов, който ще остане в хирургично отделение. Дяконът е с контузия на главата, сътресение на мозъка и охлузвания. Няма опасност за живота му, каза за Haskovo.info неврохирургът д-р Делчо Каравасилев. Шефът на хирургия д-р Живко Атанасов заяви, че спрямо пациента не се налага хирургическо лечение.

Катастрофа

Д-р Делчо Каравасилев

 

 Катастрофа
 Катастрофа  Катастрофа
 Катастрофа  Катастрофа

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button