Хасково

1809 решават 24 задачи на малката матура по математика

Математика1809 седмокласници в Хасковска област се явиха на днешното външно оценяване по математика, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

98 деца не се явиха на малката матура. Останалите решават 24 задачи, разпределени в два модула. В първия са 20 тестови задачи, а във втория – 4 текстови.

МатематикаОценяването започна в 10 часа, като малко по-рано в образователното министерство бе изтеглен „Вариант ІІІ“.

Първият модул продължава 60 минути и е задължителен за всички седмокласници, а вторият е с продължителност 90 минути, но се решава само от тези ученици, които ще кандидатстват след завършване на 7 клас.

В хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ на малката матура по математика се явиха всички 86 седмокласници. Директорът на училището Гинка Райчева се похвали, че на външното оценяване по български език на 20 май всички нейни ученици са останали и за втория модул.

Резултатите от националното външно оценяване за седми клас ще бъдат обявени до 3 юни.

Математика   Математика
 Математика  Математика
 Математика  Математика
 Математика  Математика

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даню
Даню
24.05.2015 9:14 9:14

Защо сте снимали точно тази стая? Госпожата зад бюрото не пропуска медийна изява. Тя и без това си е сбъркала работа – превръща учебните часове в подговка за мероприятия и изяви! Вземете я на работа в някоя телевизия или медия, че да си сбъдне жената мечтата! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Back to top button