Регион

Стотици животновъди блокираха пътя Хасково – Димитровград

ПротестНедоволството на животновъдите ескалира. Стотици представители на бранша блокираха движението по пътя Хасково – Димитровград.

Протестиращите настояват за по-високи изкупни цени на млякото и субсидии, за да не загине секторът.

ПротестПадналата почти наполовина изкупна цена на млякото в сравнение с миналата година принуди стопаните да оставят животните в оборите и да излязат на пътя. Там показаха и своята продукция, която предпочитат да излеят на асфалта, вместо да дадат за жълти стотинки.

Фермерите обясняват, че изкупната цена на млякото в другите страни от Европейския съюз е най-малко два пъти по-висока, а субсидиите огромни и настояват държавата да се намеси на пазара и цената да се вдигне на 1 лев за литър мляко, както и да се засили контролът.

Държавата още вчера представи своите възможности, днес ги повтори от представител на министерството на земеделието и храните. Той посочи, че държавата не може да се намеси пряко в изкупните цени.

Животновъдите обаче не са удовлетворени от предложеното и ще продължат с протестите. Готвят се да блокират Дунав мост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
браво
браво
22.05.2015 16:56 16:56

браво само така егати държавата дет е в европата

1234789
1234789
23.05.2015 14:58 14:58

Tova nishto obshto s chlenstvoto ni v ES. Kazvam go ot lichen opit, koito v momenta sam v Germaniy i vijdam i useshtam kak horata okolo men me chustvat kato tyhan sagrajdanin. A po temata za mlykoto shte vi kaja samo tova dokato ne vlezne seriozna Zemedelska formaciy v Parlamenta nyma koi da vi zashtiti, taka e i s ostanalite Branshove v Zemedelieto

Back to top button