Регион

ПОС-терминал за камионите на „Капитан Андреево“

ИлюстрацияОт 8 часа на 1 юни заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП „Капитан Андреево“ за товарни автомобили ще се извършва само чрез ПОС-терминал.

Това ще става с дебитни и кредитни карти „VISA“, „Visa Electron“, „V PAY“, „MasterCard“, „Maestro“ и „Борика“, издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи на територията на България, участващи в платежната система с окончателност на сетълмента „Борика“ и издадени от финансови институции, опериращи в чужбина.

Както и досега, таксите ще се събират за автомобили с чуждестранна регистрация в eвро, а за тези с българска регистрация – в лева.

Промяната в начина на заплащане се извършва, за да се ускори процесът по обработка на товарните превози, като същевременно се премахнат таксите, които превозвачите заплащат към обслужващата банка във връзка с кешовото им заплащане в нея и извършваните банкови преводи по сметки на Агенция „Митници“. Това ще елиминира и възможността за незаконни корупционни практики при заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП „Капитан Андреево“.

Организация по заплащане на пътните и винетни такси за товарни автомобили само чрез ПОС-терминал да бъде въведена поетапно и на другите големи ГКПП на територията на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button