Хасково

Отличничка на Езиковата се отказа от абитуриентския си бал

Отличничка18-годишната абитуриентка от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ Златомира Паскова на 24 май няма да празнува бал със своя випуск.

ОтличничкаОтличничката на Езиковата е взела това решение преди време, защото според нея това са излишни харчове.

По нейни изчисления абитуриентския бал за момиче излиза минимум 1000 лв.

„Не е важно да се дадат толкова пари за една вечер. За мен всички усилия трябва да са насочени към образованието. От друга страна, не мисля, че съм направила нещо голямо за да се отдам на чак такива празненства“, сподели за Haskovo.info Паскова, която е от Свиленград.

ОтличничкаЗлатомира ще кандидатства медицина в университета в Мюнхен.

Там няма семестриални такси, но административните са до 400 евро. Следването по обща медицина продължава 5 г., след което е и специализацията.

Златомира завършва 12 а клас на ГПЧЕ и на изпращането на випуска получи наградата за абитуриент с най-големи постижения по немски език. Призът й бе връчен от директора Пенка Делиева. Паскова е носител и на немска езикова диплома.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mhm
mhm
23.05.2015 13:53 13:53

От една страна разбирам, че това са доста пари, за да бъдат похарчени за една вечер, но от друга страна – това ще й остане спомен за цял живот.(най-малкото тя се е насочила към чужбина и едва ли ще се върне…нека това да й е един спомен от България)
Моят съвет е да си отиде на бала!! Ако средствата са й проблема, то не е нужно да се дават толкова пари. На снимката си изглежда доста добре момичето(да отиде пеша и с това облекло на бала…не мисля че изглежда лошо). Важен е спомена, а не скъпата рокля, или колата с която ще отидеш.

Kutche
Kutche
26.05.2015 17:31 17:31

Това момиче си има собствено мнение и го устоява.А от това „завършила преди доста време“ досега има огромна разлика.
Можеш да „съжеляваш“ себе си.И защо не си гледаш себе си ,а се месиш в чуждите решения.

НЕГ
НЕГ
25.05.2015 15:55 15:55

Завърших езикова гимназия преди доста години.

И до днес моите съученици са най-добрите ми приятели.

Преди две години възпитаниците на тази гимназия
се събраха от цял свят, за да отдадат своята почит
и уважение към своя директор и създател на НЕГ .

Съжелявам това момиче!!!

Miri_nda
Miri_nda
24.05.2015 12:41 12:41

Какви издайнически коментари има под тази статия, издаващи примитивното мислене на българина. На всичко се гледа в черно и бяло и се драматизира до дупка.
До коментара над моя – не мога да съм по-несъгласна. Къде е простотията в това да отпразнуваш 12 години от живота си, които са ти дали средно образование? Ами без средно образование можеш ли да си намериш сносна работа в днешно време? По време на висшето дали ще създадеш такива приятелства каквито си създал по време на средното? В този ред на мисли, ти петък вечер, в края на работната седмица, ти лично нямаш ли нужда да излезеш и да разпуснеш? Същото е и в края на учебната година на 12 клас.

Затова, Златомира хващаш каквато рокля имаш или си вземаш някоя, каквато можеш да си позволиш и отиваш! Щом си решила да ходиш в Германия, не пропускай този последен голям купон по български, защото идеш ли в чужбина с познатия начин на живот се приключва.. Успех!

Подкрепа
Подкрепа
24.05.2015 2:01 2:01

Евала!!! И аз не си отидох на бала. Тоя малоумник, дето е писал, че показва неуважение, е идиот. Защо трябва да уважава хора, които са ѝ натресени насилствено??? Никой не си избира нито класа, нито учителите! Да не говорим, че от 26 човека клас, да поддържа активен контакт с най-много 1-2 след 5 години. Тъй че адже*а т’ва уважение е необходимо, защото…?

Колкото до баловете – чутовна простотия. Трябва да ги забранят… обаче на българина му дай простотия и кич веднъж годишно и ще е щастлив. Даже ще пише как било веднъж в живота и затова Трябва Да Се Отиде На Бала. То и да ампутират левия крак ще е веднъж в живота, обаче защо никой не пропагандира в полза на ампутациите? В тоя ред на мисли… уви, не се различаваме твърде много от циганите като манталитет и начин на мислене, което ме кара да ме е срам, че съм българин. Надеждата са хора като младата дама… които разбира се, отиват в чужбина, защото тук е мизерия. И ги подкрепям!!! Само се надявам един ден да се върнат, защото в тях е надеждата. Не че ще им се сърдя, ако си останат в Германия, Англия, САЩ или където е… Всеки разумен човек би го направил.

Успех на Златомира!

drun drun
drun drun
23.05.2015 20:28 20:28

Като гледам накитите, не са от евтините. Така че всичко е дрън, дрън…..Прави се на интересна. Съжалявам.Показва само неуважение към съученици и учители. Хайде на някой друг тия номера. Нека спести от почерпки на родата в ресторант, но да си иде на бала.

lili
lili
23.05.2015 19:36 19:36

Една зловеща приказка за съвременните момичета – от Гергана Шумкова:
„Сега сме в сезона на баловете и Интернет ни залива със снимки на абитуриентки, които съдейки по облеклото им не мисля, че празнуват края на ученическите години, а световния ден ексхибиционизма. Разглеждайки снимките на подрастващите дами се чудя – как е възможно с толкова малко плат по тялото да се постигне такава удивителна безвкусица? Това е талант! Талант по български!
Тези момичета, които не бих определила и като проститутки, защото съм сигурна, че и в този занаят има по-стилни, са научили най-важния урок – сиренето се купупа с пари, а парите в България се печелят с плът.
Пиша този текст не, защото съм много чувствителна към модните тенденции, а, защото съм ужасена от ценностната система на повечето млади хора.“

фен на минералните бани
фен на минералните бани
23.05.2015 19:01 19:01

А не че нещо ама къде пише че на бал си длъжен да отидеш да избиваш комплекси с рокля за 1000лв и кола за 100 000лв има много хора които си изкарват баловете с много под 1000лв …. нито е първата дето няма да отиде на бала си нито последната… а то момичето сигурно хал хабер си няма за тая статия Пенка Делиева пак е бутнала някво спонсорство на хасково инфо да и споменат кирливото даскало за циркаджии

БРАВО
БРАВО
23.05.2015 18:41 18:41

Извинете ме за грешката.

„панаири“

БРАВО
БРАВО
23.05.2015 18:35 18:35

Браво на момичето! Поздравления за решението й! Баловете, по начина по който се провеждат в БГ, трябва да бъдат забранени.

Призовавам повече зрелостници да БОЙКОТИРАТ тези жалки,
смешни и кичозни панайри на суетата!

Колкото до спомените, какво точно да си спомнят от бала?

С какво той е по-различен от обикновено посещение на ресторант, което учениците си организират когато искат?

asd
asd
23.05.2015 18:04 18:04

АБИТИОРЕНТ??? Шшшш МАНЯК, успя ли да издържиш матурата по БЕЛ, щото не проявяваш никакви признаци на абитуриент………

абитиорент
абитиорент
23.05.2015 17:08 17:08

Мале каква новина !!! и аз довечера мисля да не ходя до магазина да си купя семки елате и мене ме снимайте…

Разум
Разум
23.05.2015 15:46 15:46

Мението на (golqm smqh). Препоръката ми е , върнете се на ученическата скамейка и научете българския език. Браво на момичето! Тя има цел , Животът не е една вечер кич, лудуване и кой по, по, най , по български . Тя е прекрасна , за да отиде и така на бал, но присмехът , ха ха , познаваме се , нали? За нея образованието е по-важно. Аз и пожелавам успех в следването в Германия, реализация и пренасяне опита от там , тук , в България. На добър път !

георги
георги
23.05.2015 14:36 14:36

Тази е по зле и от па_тка !!!!! абитуриентския бал е един път в живота?????????? А парите са просто средство.

123
123
23.05.2015 14:16 14:16

Браво на момичето! Това е европейско мислене. Баловете са селения, кич и суета и малко по-малко ще отпаднат….надявам се.

jfxjfj
jfxjfj
23.05.2015 13:59 13:59

TAA DEVOIKA KAT Q GLEDAM HARCI TOLKOWA NA SEDMICA
TA NE MISLQ CE 1000LV SA I PROBLEM

123
123
26.05.2015 17:49 17:49

Последният коментирал е НЕГРАМОТЕН!
ЛОШО! Доста правописни грешки:)

-съжАляваш;
-до сега;
-много пунктуационни грешки.

„Възмутена“ не се меси в чуждите решения.
Изразява мнение.

Back to top button