Регион

Пращат Ваньо Танов да бори опашките на границата, сменят Марашев

ИлюстрацияМинистърът на финансите Владислав Горанов командирова лично директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов на пункта за създаване на необходимата организация там, съобщават от Агенцията.

Спешните мерки са заради извиващите се четвърти ден опашки от камиони на българо-турската граница, които са над 10 км.

Горанов съобщи още, че ще бъде сменен с. д. началникът на Митница „Свиленград“ Стефан Марашев, който не е могъл да предложи по-добра организация на работата на МП „Капитан Андреево“.

Спешните мерки за подобряване организацията на работата на „Капитан Андреево“ ще бъдат предприети още утре. Движението към пункта ще бъде регулирано с помощта ДАИ.

Това стана ясно днес след спешна среща на финансовия министър, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов с представители на транспортния бранш относно трафика на ГКПП „Капитан Андреево“.

Финансовият министър посочи, че проблемите, довели до тежките затруднения в трафика на „Капитан Андреево“ и „Лесово“, са комплексни, както обективни, така и субективни, но се свеждат до организацията на работата на пункта, избора на икономическите оператори на режим за митническо оформяне и мотивацията на митническите служители. Сред причините Горанов отбеляза и продължаващия с години ремонт на „Капитан Андреево“ и даде пример с допълнително обявената обществена поръчка за асфалтиране.

Горанов каза, че вече се предприемат мерки за разрешаване на ситуацията. „На пункта са командировани допълнителни екипи, за да отпадне и последното съмнение за недостиг на хора там“, подчерта Горанов, но допълни, че колкото и човека да се командироват, състоянието на пункта позволява обработка само на 8 работни места.

Танов каза, че огромна част от проблема с натрупването на тежкотоварни превозни средства е предизвикан от практиката задействани на турска територия транзитни операции да се завършват на ГКПП „Капъкуле“. Това налага на МП „Капитан Андреево“ товарът да премине рентгенова и физическа проверка за сигурност и безопасност, да се постави отново под режим транзит и така да продължи движението му да крайна точка в България или друга страна в ЕС. Директорът на Агенция „Митници“ категорично подчерта, че това е ангажимент и отговорност на българската държава като член на Европейския съюз. По тази причина министърът на финансите призова икономическите оператори коректно да избират определени митнически режими и процедури. „Митническият пункт не трябва да бъде за митническо оформяне, а само за контрол,“ подчерта Владислав Горанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
27.05.2015 12:21 12:21

Само началника е виновен.Той ще си построи нови обекти, ще ги оборудва с необходимата техника и ще пуща по-голям поток от коли.Що ли не го е направил досега?Държавата само ще ръкопляска.С осем работни места,както казва министъра и транзитните операции от другата страна какво да направят? Вижте сега няма какво да се лъжем,само субективния фактор е „виновен „в случая.Министъра що не иде той да организира? Да видим каква ще я свърши.Ще ги пуща без проверка? Алоооооо, какво се случва тогава?

Back to top button