Хасково

Държавата даде на Хасково сградата на бившия куклен театър

ИлюстрацияПравителството дава на община Хасково сградата на бившия куклен театър в областния град, бе решено на днешното заседание на Министерски съвет.

В него е записано, че на общината се предоставя сградата с отпаднала необходимост за театър „Иван Димов“, която местната власт ще ползва за осъществяване на културни дейности. Досега имотът бе частна държавна собственост.

Haskovo.info припомня, че през годините общината на няколко пъти иска въпросната сграда. Последното решение на хасковския общински съвет бе от 28 ноември. Искането бе във връзка с постъпила докладна от директора на хасковския театър „Иван Димов“ за помощ за предоставяне на допълнителна сцена за репетиции и куклени постановки поради увеличения обем работа на театъра.

Такава възможност представлява сградата на бившия Куклен театър, но тя е неизползваема поради окаяното й състояние и липса на противопожарни изходи.

Театърът съвместно с общината би могъл да извърши и съответни ремонтни работи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кой кой е
Кой кой е
28.05.2015 10:22 10:22

задава се поредната далаверка, тази сграда не отговаря на никакви съвременни изисквания, достъп на инвалиди, противопожарни изходи, паркиране, ако отидат 100 деца къде родителите им ще си спрат колите?!?! Община Хасково е съвременен пример за КУКЛЕН ТЕАТЪР!

аз съм си аз
аз съм си аз
28.05.2015 11:44 11:44

До „далаверка“ – нали затова е ремонта, за да стане както трябва сградата, защо ревеш предварително, направо си съвременен пример за ИСТЕРИЧНО КИНО

Back to top button