Хасково

Купиха лифтер за 57 лежащи в старческия дом на Кенана

ЛифтерДомът за стари хора на Кенана в Хасково от вчера вече разполага с лифтер, съобщи шефът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

Устройството се задвижва ръчно и с негова помощ 57-те лежащи в дома вече ще могат да излизат от сградата. Социалните уточниха, че някои от тях с години не са излизали сред природата.

Лифтерът струва около 1300 лв. Подобен, но много по-модерен и скъп има в сградата на Областна администрация – Хасково.

Старческият дом е с капацитет 160 места, като 156 са заети и има 6 чакащи. Филиалът за незрящи е за 30 места, едно е свободно, а чакащите са отново 6.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питанчо
питанчо
28.05.2015 18:42 18:42

къде е въпросния лифтер в областната администрация. Службите до които имат работа граждани и инвалиди са от западната страна на сградата на областната администрация. Там ли е или от другата . централна част защото ако са го монтирали от централната част никаква работа не може да свърши защото етажите са преградени с метални декоративни решетки и от централния вход не може да се преминава м западното крило или в тези над втория етаж в централната част. А лифтера трябва именно за службите на инспектората по образованието, за Дирекцията „Земеделие“, Служба пробация, Регионалната здравна инспекция,Басейнова дирекция и пр.Въобще за инвалидите не се мисли. Застанете пред пощата когато възрастните болни хора си получават пенсиите да видите как едва се катерят по стълбите дето не са сетили поне едно парапетче да направят. За колички няма достъп. Вижте съда и прок*ратурата- същата история . Дори и знака за коли на инвалиди до съда е премахнат. За цяла поликлинака има само 3 места за инвалиди.Пред голямата аптека до пазара няма място за инвалиди, но има стоянка на таксита, които така се паркират, че дори запушват паркинга. Къде е асансьора на Община Хасково ?

Back to top button