Хасково

Сертифицираха пета рота за участие в Helbroc

ВоенниПета механизирана рота премина национална сертификация за участие в Helbroc BG.

ВоенниПрез трите дни на сертификация беше проведен строеви преглед на личния състав на ротата, даден бе брифинг от командира на ротата, проведе се тактико-специално учение на гарнизонен учебен център Добрич. Полковник Тони Трифонов, заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз Helbroc, той и национален командир на българския военен контингент разясни, че се изпълняват задачи на наблюдателен и контролен пост – наблюдение, докладване, патрулиране, ескортиране на ВИП лице в зоната за отговорност, контрол на тълпата и борба с масовите безредици, ескортиране на хуманитарни конвои и осигуряване на зона за сигурност за разпределяне на хуманитарните помощи, оказване на медицинска помощ, водене на преговори с представители на местното население.

ВоенниПрез втория ден от сертификацията гарнизонен учебен център Добрич посетиха бригаден генерал Петрос Деместихас, командир на Бойна група на ЕС Helbroc и командир на 71-ва Въздушнопреносима бригада от Гръцката армия и бригаден генерал Димитър Илиев, командир на Втора механизирана бригада. Бригаден генерал Деместихас сподели, че целта на посещението му е да се запознае с личния състав, които ще бъде под негово командване по време на 6-месечното дежурство от началото на 2016 г. В Helbroc BG са военнослужещи от пет нации трябва да се установят процедурите, чрез които ще работят заедно. Контингентът проведе подготовка в периода март-май 2015 г. в пункта за постоянна дислокация на 31-ви механизиран батальон – Хасково и на гарнизонен учебен център Добрич.

В националният елемент е и командирът на 31-ви механизиран батальон подполковник Николай Александров, а заместник-командирът на батальона майор Стоян Червеняков е щабен офицер в щаба на силите.

Механизирана рота Helbroc се състои от 120 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада. Командир на ротата е капитан Лидиян Николов, командир на механизирана рота в 31-ви механизиран батальон.

Щабът на силите ще бъде сертифициран по време на учението „TALOS 15“ в Гърция през месец ноември тази година. От българска страна участие ще вземат националния елемент, офицерите от щаба на силите и командването на ротата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
si pues si
si pues si
28.05.2015 19:31 19:31

Kakvo gi pishete tiq palqchovci vseki pat .

Iron man
Iron man
28.05.2015 21:32 21:32

Палячо си ти тъпанар и се научи първо да пишеш на кирилица малоумник.

Пешо
Пешо
28.05.2015 22:12 22:12

А сертификат за баняджии вече имат, нали? Той е завинаги… Може и на частно там – да къпят местните амуджи срещу долари… Няма да е лошо хич!

мичев
мичев
28.05.2015 22:14 22:14

като гледам боеца как се подава в половин ръст над варела ми става ясно, че още след първата престрелка ще го върнат тука със самолет в легнало положение… е, нали има сертификат…

браво българи
браво българи
29.05.2015 11:58 11:58

Помия за всички…. България черпи

браво българи
браво българи
29.05.2015 12:04 12:04

Ебати гадната нация сме

Back to top button