Регион

Пресякоха нова схема за прекарване на имигранти през границата

ИлюстрацияНов подход при незаконното превеждане през границата разкриха гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от МВР.

Каналджиите използват момента, когато на граничния пункт има вече един проверен автобус, който се предвижва напред, за да започне проверката на следващия автобус. По това време пътниците и от двете превозни средства преминават през граничните гишета за паспортна проверка.

На 12 май към 19.30 часа на пункта пристига за влизане в страната автобус на турска фирма, управляван от турския гражданин Т. И. на 55 г. В него, заедно с редовните пасажери, са качени и 10 граждани на Ирак и Сирия, целта е те да бъдат незаконно преведени на българска територия. Пътниците слизат за паспортна проверка. Б. Й. на 42 г., също пътник в автобуса, раздава на десетимата нередовни пасажери 4 испански, 5 финландски и 1 турски паспорт. Казва има да заобиколят граничния контрол и да се качат в предния автобус на друга турска фирма, който вече е проверен.

Граничните полицаи обаче бързо разкриват измамата. Двамата турски граждани и десетте нелегални имигранти са задържани. Установено е, че дадените им паспорти са фалшиви.

По случая е образувано бързо производство, завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button