Хасково

Изложба за 70 г. от края на Втората световна откриха в библиотеката

ИзложбаИзложба, посветена на 70 г. от края на Втората световна война, бе открита в централното фоайе на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Експозицията включва 54 фотографии, показващи всички етапи на войната. Те пристигнаха в Хасково благодарение на Сдружение „Славянски свят“ – Пловдив. Председателят на сдлужението Васил Стайков показа и още 50 фотоса на мултимедия.

Директорът на библиотеката Кирилка Страшникова обясни, че от богатия фонд на „Христо Смирненски“ е изложена литература за Втората световна на български, руски и други езици, изследвания, спомени, албуми и грамофонни плочи. В колекцията има и филми на DVD.

Изложбата се организира с подкрепата на община Хасково и съдействието на Фонд „Руски мир“, „Россътрудничество“ в България и Руски културно-информационен център в София.

Експозицията ще остане във фоайето на библиотеката 10 дни.

Изложба  Изложба 
 Изложба  Изложба


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.05.2015 12:47 12:47

Браво на тая Кирилка с кривите крака,огън е нали мъжъ и беше в Д.С…

Back to top button