Хасково

„Графиня Марица“ за наслада на ценителите в Хасково

ОперетаС оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман гостува тази вечер в хасковското читалище „Заря“ Държавна опера – Бургас.

ОперетаЦенителите се насладиха на Валентина Корчакова и Марио Николов с участието още на: Мария Цветкова, Людмила Михайлова, Йордан Христозов, Петър Тихолов, Николай Николов, Вълю Тотев, Сребрина Славова, Александър Перпериев.

Диригент бе Иван Кожухаров, постановъчна версия и режисура – Марио Николов, сценография – Иван Токаджиев, художник на костюмите – Чавдар Чомаков, диригент на хора – Невена Михайлова, хореография – Галина Калчева и концертмайстор Йордан Ковачев.

При последните визити на родните опери салонът на „Заря“ бе пълен с публика. Сега обаче имаше свободни места, което според някои се дължало на дъждовното време, умората и харчовете по отминалите балове или пък просто на работния четвъртък.

Меломаните скоро ще имат нова възможност, този път със „Севилският бръснар“ и Държавна опера – Стара Загора, която гостува на 3 юни от 19 часа.

 

Оперета   Оперета
 Оперета  Оперета
 Оперета  Оперета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
29.05.2015 12:04 12:04

Посни декори нищо не може да се разбере.Старозагорската опера е много по добра.

зрител
зрител
30.05.2015 15:47 15:47

Спектакъла беше много добър и артистите се раздадоха докрай, но старата неремонтирана зала на читалището не е за това прдставление. Дори само заради това че между редовете е толкоеа тясно , че докато свърши действието цялото тяло се схваща и няма накъде да мръдне особено ако е по висок човека.

Back to top button