Хасково

Съветниците отхвърлиха искането на колоездачния клуб за велоалеи

ИлюстрацияХасковският общински съвет отхвърли искането на членовете на колоездачен клуб „Хасково“ за обследване възможността за обособяването на велоалеи в пешеходната зона на областния град.

Докладната бе внесена като извънредна от съветническата група на ГЕРБ.

Кметът Георги Иванов заяви, че няма нищо против транспортната комисия да проучи нещата. От комисията обаче заявиха, че нямат тази възможност, а такива специалисти имало в комисията в общината.

Градоначалникът припомни, че преди време проект на общината по програма „Транспорт“ за нови тролеи, който е включвал и велоалеи, е бил отхвърлен от правителството на ГЕРБ.

Докладната бе отхвърлена с 18 гласа „против“, 5 „въздържал се“ и 9 „за“.

Съветниците приеха Асен Златаров да бъде удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Хасково“.

На писмен въпрос на съветника от ГЕРБ д-р Георги Илиев за мерките на общината към популацията на бездомните кучета, кметът каза, че текат преговори със сдружение на ловците за закупуването на сграда за приют.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питащ
питащ
30.05.2015 17:06 17:06

Велоалеите ли са ни най-големия проблем, че всичко денонощно се занимават с него? Сякаш досега само по велоалеи са карали…

gost
gost
31.05.2015 23:42 23:42

Неслучайно ни наричат „кауни“…

Back to top button